Dóczi Imre Emléktúra – 2022

Két év kihagyás után újra megrendezésre kerül a Dóczi Imre Emléktúra.
Első emléktúránkról itt találhattok egy videót, ahol Paraginé Tóth Edina emlékezik bringás barátunkra:

A túra időpontja: 2022. június 25., szombat.

A túra ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Csak elfogadott regisztrációval lehet részt venni, mivel a közúton csoportosan megyünk, így a résztvevők száma limitált.
– Nevezni ezen a linken lehet.
– Elfogadott nevezéseket ezen a linken lehet megnézni.
A túrára max. 60 fő jelentkezését tudjuk elfogadni. Az első 50 nevező a Térség Média Kft. jóvoltából kitűzőt kap ajándékba. Kérjük, amennyiben neveztél, de mégsem tudsz eljönni, akkor azt jelezd nekünk írásban a Homokháti Bringaklub facebook oldalán, vagy az info@homokhatibringaklub.hu e-mail címen.
Telefonos információ: +36 30 606 2358 (Börcsök Zoltán)

Az útvonal nagy része közúton halad, így kiemelten fontos a megfelelő műszaki állapotú kerékpár, illetve a KRESZ betartása. Bukósisak és láthatósági mellény használata ajánlott. 14 év alattiak csak szülői felügyelettel jöhetnek a túrára. Nem lesz kisérő jármű, így pótbelsőről, szerszámokról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia!!
Célállámás a Sándorfalvi Nádastó és Szabadidőpark. A strand bejárata mellett található fedett pihenőhelyet ingyenesen bocsátják a rendelkezésünkre. Akik nem akarnak bejönni a strand területére, azok itt pihenhetnek. Akik megvásárolják a belépőt, azoknak a strand területén ételvásárlási és fürdési lehetőségük lesz, illetve a tavaly átadott Ökoparkot is megnézhetik. Ennek a költségét tartalmazza a belépő ára. Bővebb információk a helyről:
A delmagyar.hu cikke az Ökoparkról itt olvasható. A Nádastó hivatalos honlapja pedig itt található.

A túra menete:
Indulás:
Zákányszék, Lengyel tér: 9.00 óra
Csatlakozási lehetőségek:
Bordány, benzinkút: 9.30 óra
Zsombó, benzinkút: 10.00 óra
Szatymaz, Művelődési Ház előtti park: 10. 30 óra

Érkezés Sándorfalvára kb. 11.30 óra körül.
Visszaindulás: 14. 30 óra
Mivel a túra vezetett, a tempó nem lesz gyors, de a 17-18 km/h óra átlagtempót tartjuk. Így kérjük csak azok vegyenek részt, akiknek ez nem lesz gyors.
Zákányszékről indulva a táv oda-vissza kb. 55 km.


A túrán résztvevők jelentkezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a nap során fotók, videók készülhetnek a Homokháti Bringaklub saját facebook oldalára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük