Részvételi feltételek

A II. Zabosfai Homokhátság Kör túrára történő regisztrációval minden résztvevő elismeri, hogy:

– Az ingyenes online regisztrációval elfogadom és elismerem a II. Zabosfai Homokhátság Kör túrakiírását és szabályait.

– Fizikailag jó állapotban van, szív és érrendszeri megbetegedésben nem szenved, a túrára megfelelően felkészült.

Részvételi szabályzat:

– 14 éves kor alatt írásos szülői beleegyezés vagy kíséret szükséges a túrán való részvételhez!

– Lehetőleg mindenki a fizikai erőnlétének megfelelő távot válasszon.

– Tudomásul veszi, hogy a túra minden távján a közlekedési szabályok (KRESZ) betartása kötelező. A kötelező KRESZ tartozékokat kérjük, vedd komolyan, mivel a túra közúton zajlik.

– A túrán a kerékpáros fejvédő használata ajánlott!

– A résztvevők a kijelölt útvonalon kötelesek haladni. A pecsételő állomásokon való áthaladás kötelező.

– A II. Zabosfai Homokhátság Kör túrához azok a kerékpárosok tartoznak, akik a nevezésnél kapott rajtszámot és karszalagot az utasításoknak megfelelően elhelyezték. Aki nem rendelkezik ilyen azonosítóval, attól a szervezők megtagadhatják a frissítő pontokon és a túra alatt történő ellátást.

– A II. Zabosfai Homokhátság Körön minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. Az eseménnyel összefüggő bármilyen egészségügyi károsodásért illetve balesetért, anyagi kárért, a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

– A résztvevők különösen ügyelnek az természet rendjére és tisztaságára. Szemét eldobására kizárólag a frissítő zónákban a kijelölt tárolókban van lehetőség!

– A frissítő pontokon kívül történő szemetelés a túrából való kizárást vonja magával!

– A részvételhez igénybe vett kerékpárt a szervezők a túra megkezdése előtt átvizsgálhatják.

– A szervezők fenntartják a jogot, hogy a biztonsági szempontból nem megfelelő állapotú kerékpárost (ha alkoholos, kábítószeres befolyásoltság alatt áll stb.) és biztonságos közlekedésre alkalmatlan kerékpárral érkezőket (pl. nincs fék) mindenféle indoklás nélkül kizárják a túráról! Részükre a nevezési díjat nincs módunk visszatéríteni!

– A résztvevők a kijelölt útvonalon, a KRESZ szabályok betartásával, saját tempóban tekerhetnek. A frissítő pontokat a meghirdetett időpontokban tudjuk biztosítani. A frissítőpontok helye és nyitva tartása felkerül a Homokháti Bringaklub honlapjára.

– Kérünk mindenkit, hogy ragasztókészlet és vázra szerelhető pumpa, kulacs nélkül ne induljon útnak!

FONTOS!

Azokért a túrázókért, akik elhagyják a kijelölt, és előre megadott útvonalat, ia Szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak, ők ezzel kizárják magukat a túrából.

Amit érdemes megszívlelni:

– Lehetőleg mindenki használjon egyéni védőeszközöket (bukósisak, napszemüveg, lámpa, esőkabát, kesztyű, …).

– Lehetőség szerint mindenki hozza magával a kerékpárjához szükséges szerszámokat, alkatrészeket, tartalék belsőt, kisebb pumpát!

Minden résztvevő a rajthoz állással hozzájárul, hogy a túráról készült film-, és képanyagokban valamint azok későbbi reklámcélú felhasználásban szerepelhet, és ezért ellenszolgáltatást nem kér.