Gyűlnek a felajánlott használt kerékpárok

forrás: delmagyar.hu A.T.J

Cikkünk hatására több kerékpárt is felajánlottak a Homokháti Bringaklubnak.

Mint megírtuk, a homokháti bringások nemrégiben azt találták ki, hogy összegyűjtik a használt, otthon, a pincében lapuló, vagy az udvaron heverő, de még használható állapotban lévő ke­­rékpárokat, felújíttatják, majd a helyi rászorulóknak adják azo­­kat. A legelső kétkerekűt a zá­­kányszéki Börcsök Zoltán, a Ho­mokháti Bringaklub alapítója és vezetője ajánlotta fel.

Zákányszék, kerékpár gyûjtés rászorulóknak képen: Börcsök Zoltán fotó: Kuklis István

A bicikliket a bordányi Kof­fein Kerékpárműhelyben hozzák biztonságosan használható állapotba. A műhely vezetője, Tari Attila elmondta, a biztonság a legfontosabb, ezért a fékeket min­­den esetben ellenőrzi, és szük­­ség esetén javítja.

Börcsök Zoltán megmutatta, Zákányszéken az egyik önkormányzati épület garázsában már négy kerékpár várhatja új gazdáját, egy pedig a szervizben van Bordányban. Az akcióról szóló cikkünk hatására többen is felajánlották régi kétkerekűjüket: egy bicikli Mórahalmon van, egy újszegedi család pedig öt ke­­rékpárt és egy rollert ajánlott fel, amit tegnap hoztak el Börcsökék.

A közeljövőben a homokhatibringaklub.hu oldalon minden kerékpárt meg lehet majd nézni. A bicikliket szociálisan rászoru­lóknak osztják ki, amiben a Ho­­­­mokháti Szociális Központ Család- és Gyermekjóléti Központ segíti majd a homokháti bringásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük