Egyedülálló bringapályával gazdagodott Domaszék

A Zabosfai Homokháság Kör egyik kiváló programja lehet a túra után megnézni és kipróbálni a domaszéki pumpapályát!
A Homokháátság Körre nevezni itt lehet!

DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG

Domaszék, 2021. október 11. – Egyedülálló beruházás a megyében az a kerékpáros pumpapálya, amely Domaszéken épült és az elmúlt hétvégén került átadásra. A pálya onnan kapta a nevét, hogy ahhoz, hogy egy biciklis körbe tudjon menni rajta, egy ún. pumpáló mozgás szükséges. A pumpapálya bárki számára ingyenesen használható lesz kerékpárral, rollerrel és akár görkorcsolyával is. Az Önkormányzat tervei szerint évente legalább kétszer biztosítja majd a pályát programok, különféle ügyességi versenyek lebonyolításához. A fejlesztés harmonizál a település azon törekvéseivel, amelyek a kerékpáros sport és közlekedést támogató infrastruktúra fejlesztést célozzák.

A Bringapályát az Önkormányzat az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda Országos Bringapark Programjának keretében valósította meg, 50%-os vissza nem térítendő támogatás mellett. A Program iránt hatalmas volt az érdeklődés, amelyen 39 pályázó nyert támogatást, és így Csongrád-Csanád megyében Domaszék egyedüli kedvezményezettként valósíthatja meg ezt a fejlesztést, amelynek keretében egy pumptrack pálya, egy ehhez tartozó fedett kiülő és egy ivókút létesítését vállalta az Önkormányzat.

A Bringapálya ünnepélyes átadójára október 9-én került sor. Sziráki Krisztián, Domaszék nagyközség polgármestere mellett jelen volt és köszöntőt mondott Magyar Anna, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat kulturális, sport- és ifjúságügyi tanácsnoka, Mihálffy Béla, Szeged-Kiskundorozsma önkormányzati képviselője, valamint Tóth András projektvezető a Magyar Kerékpárosok Turisztikai Szövetségétől.

Sziráki Krisztián atadó beszédében rávilágított, az ilyen, számos új lehetőségeket kínáló létesítmények építése Domaszék élhetőségét szolgálják. „Domaszéken úgy gondoljuk, és nekem szilárd meggyőződésem az, hogy Szeged közelsége miatt Domaszék nem lehet egy alvó település. Azzal, hogy fiataloknak és kevésbé fiataloknak is lehetőséget biztosítunk arra, hogy kipróbáljanak olyan dolgokat, amiket eddig még nem tettek meg, és ehhez nekik nem kell elhagyniuk Domaszék közigazgatási határát, azzal erősítjük bennük azt, hogy Domaszéken jó élni, jó kikapcsolódási lehetőségeket lehet találni.” – emelte ki a polgármester, aki külön köszöntötte a szomszédos városokból, településekről érkező kerékpárosokat is.

Tóth András projektvezető hangsúlyozta, az innovatív kerékpáros pályák kikapcsolódási alternatívát jelentenek a digitális eszközökkel szemben. „Ezekre a pályákra úgy kell tekintenünk, mint egy új attraktív játszótérre, tehát nem azt kell néznünk, hogy egy bringaparkot építettünk, hanem egy új szórakozási lehetőséget a fiataloknak. Nekünk versenyeznünk kell a kijelzőkkel, legyen az egy telefon, egy tablet, egy TV, egy számítógép. És ezek a pályák mind arra szolgálnak, hogy a gyerekeink itt töltsenek el több időt és ne a monitor előtt.” – szögezte le.

A pályát a hódmezővásárhelyi Alföldi Kerekesek Egyesületének versenyzői avatták fel látványos bemutatóval, profi kerékpáros technikákat alkalmazva, ezzel szórakoztatva és egyben edukálva is a megjelent közönséget.

Domaszék Nagyközségi Önkormányzat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük